• 1404/09/24 - 13:15
  • - تعداد بازدید: 76
  • - تعداد بازدیدکننده: 67
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برنامه جامع تغذیه بیمارستان‌ها در شرایط بحران ابلاغ می شود؛ جایگاه نخست امنیت غذایی ایران در غرب آسیا

رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی استان تهران در حاشیه نشست مسئولان تغذیه بیمارستان‌های استان تهران از نهایی شدن «برنامه جامع تغذیه بیمارستان‌ها در شرایط بحران» و ابلاغ آن در روزهای آینده خبر داد و گفت: ایران با تولید ۹۲ درصد غذای خود در داخل، رتبه نخست امنیت غذایی در غرب آسیا را دارد.

364245.mp3 برنامه جامع تغذیه بیمارستان‌ها در شرایط بحران ابلاغ می شود؛ جایگاه نخست امنیت غذایی ایران در غرب آسیا

دکتر عبدالرضا نوروزی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: این برنامه حاصل تجربه‌های دوران جنگ 12 روزه و بحران‌های اخیر بوده و با همکاری سازمان بهداشت جهانی تدوین شده است؛ در این طرح، تأمین و توزیع غذای بیماران و کارکنان در سه سطح از شدت بحران پیش‌بینی شده تا هیچ بیمارستانی در تهران با مشکل تغذیه روبه‌رو نشود.

 

وی با بیان اینکه مرحله نخست زمانی است که امکان تأمین غذا از منابع بیرونی همچنان وجود دارد، افزود: در این مرحله پیمانکاران و آشپزخانه‌های مرکزی در چهار الگوی تغذیه‌ای کم‌هزینه و پرانرژی غذای مورد نیاز را تأمین می کنند؛ این منوها طوری طراحی شده‌اند که نیاز به حداقل تنوع مواد اولیه، حداقل انرژی برای پخت و حداقل نیروی انسانی باشد.

 

رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی استان تهران ادامه داد: مرحله دوم زمانی است که ورود غذای طبخ شده از خارج مراکز درمانی متوقف می‌شود و بیمارستان‌ها باید خودکفا باشند. بنابراین باید به منظور تهیه دو نوع غذای اصلی با استفاده از ذخایر داخلی برنامه‌ریزی شده باشد.

 

وی یادآور شد: این ذخایر به‌صورت راکد نگهداری نمی‌شوند؛ بلکه با یک برنامه نرم‌افزاری کامپیوتری پیشرفته، مواد در حال استفاده به‌طور مستمر با اقلام تازه جایگزین می‌شوند تا از فساد جلوگیری شود.

 

نوروزی گفت: مرحله سوم برای شرایط بحران حداکثری مانند قطع آب و برق و عدم امکان پخت در نظر گرفته شده است؛ برای این مرحله، دو بسته غذای آماده کنسروی با ماندگاری بالا طراحی شده که تمام نیازهای تغذیه‌ای تیم درمان و بیماران را تأمین می‌کند.

 

وی افزود: این غذاها نیازی به گرم کردن ندارند و بلافاصله بعد از باز کردن درب کنسرو برای مصرف آماده هستند، که این موضوع در شرایط بسیار بحرانی، حیاتی است.

 

رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی استان تهران خاطرنشان کرد: پنج بیمارستان اصلی در سطح شهر تهران با ظرفیت پخت روزانه بالغ بر ۶ هزار پرس غذا شناسایی شده‌اند تا در صورت نیاز، ۶۰ درصد از نیاز کلی بیمارستان‌ها را پوشش دهند.

 

وی گفت: در استان تهران نزدیک به 35 هزار و در شهر تهران حدود 20 هزار تخت بیمارستانی وجود دارد که سهم دانشگاه علوم پزشکی ایران از این تعداد 6 هزار تخت است.

 

نوروزی ادامه داد: بر اساس آمارها در دوران جنگ 12 روزه، متوسط اشغال تخت‌ها به ۷۸ درصد رسید، در حالی که در حالت عادی بالای ۹۵ درصد است؛ این کاهش ناشی از کاهش جراحی‌های الکتیو و غیر اورژانس است.

 

رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی استان تهران یادآور شد: ایران با تولید ۹۲ درصد غذای خود در داخل، رتبه نخست امنیت غذایی در غرب آسیا را دارد که این ظرفیت، پشتوانه‌ای بزرگ برای پایداری نظام سلامت در شرایط بحران است.

 

وی افزود:  این در حالی است که کشورهایی مانند عراق با ۴۲ میلیون جمعیت و افغانستان  با 40 میلیون جمعیت در همسایگی ما وابستگی شدیدی به واردات غذا دارند و ناامنی در مسیرهای دریایی مانند خلیج فارس می‌تواند تأمین غذای بخش بزرگی از جمعیت آن‌ها را مختل کند.

 

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 364245
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
حسین دزفولی
خبرنگار:

حسین دزفولی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لطفا عبارت مورد نظر را وارد کرده و کلید Enter را فشار دهید
تنظیمات قالب